nosál bělohubý (Nasua narica)

třída: Savci

nosál bělohubý

Nosál bělohubý patří mezi medvídkovité šelmy. Na rozdíl od svého příbuzného nosála červeného, který žije zejména v tropických oblastech Jižní Ameriky, obývá nosál bělohubý severněji (Střední Amerika, Mexiko, jih USA). Umí šplhat po stromech, ale více času tráví na zemi. Patří mezi všežravce.

Zoo začala tento druh chovat v roce 2016, jako první přišel na začátku roku samec Jose z německé Zoo Halle, i když se narodil v Jardin Zoologico de la Habana na Kubě. Samička Rosalina dorazila o několik měsíců později.

 

pátek 8. dubna 2016

Patron zvířete

Na můj chov v zoo můžete přispět jakoukoli částkou, minimálně však 1 000 Kč.

Informace jak se stát patronem

zimní sezóna: říjen - březen

od 9.00 do 16.00 h Dolní pokladna:

zavřeno Horní pokladna:

od 9.00 do 16.00 h Pavilony:

do 17.00 h Areál zoo:

více

zimní sezóna: říjen - březen

120 Kč Dospělí:

60 Kč Děti, studenti, důchodci:

310 Kč Rodinné vstupné (2 + 2):

více

KOUPIT VSTUPENKY ONLINE

Pomáháme přírodě